torsdag 10 mars 2011

Mera mat!

Fasiken vad det är kul att laga mat. Vet fortfarande inte varför man lägger ner lite extra tid på vardagarna... kanske för att sätta lite guldkant på den! Klyschit?!

Nä, nä, nä. Ja ja... blev det så nu? Du, du, du, du, du, du, du... hej.




Farsans Pepparbiffar med hasselbackspotatis och rödvinssås samt baconkompott

Själva tanken med detta är att försöka få rena smaker som passar bra ihop.

Som tidigare sagt så kommer jag inte ihåg hur jag gör allt utan skriver bara med innehållet så får ni som ger er på receptet helt enkelt höfta.

- Tjocka Biffskivor med peppar runt om sig
Så här steker man riktigt god biff (enligt mig). Ha stekpannan på näst högsta temp. Ha i smör. Vänta till smöret blivit lite brunt.
[notera tiden] Lägg i köttet. Vänta någon minut tills blodet börjar tränga ut uppepå.
Stek på andra sidan lika länge.
Resultat: Rött med lite, lite blod. Lägg lite purjolök uppepå vid servering.

- Hasselbackspotatis är rätt enkelt
Skala potatis, ta en skärbräda, lägg potatisen i kant med brädan, lägg kniven mot brädan och tryck ner mot potatisen. Då går kniven nästan ända ner men inte riktigt. Gör skåror.
Salta rikligt, på med olivolja och ströbröd.

- Skiva bacon i små bitar. Stek tillsammans med Worcestershiresås och peppar. Ha i småtärningar av äpple och stek någon minut tillsammans med baconet. Ta av plattan och pressa över en halv lime.

- Rödvinssåsen är helt omöjlig att komma ihåg. Här är innehållet:
Rödvin... duuuh!
Vatten
Honung
Salt
Peppar
Lök
Champinjoner
Vitlök

Tyckte det blev gött!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar