torsdag 10 mars 2011

Schnit... Shniz... äh, kött

Det här inlägget påbörjades faktiskt förra veckan, men kommer inte förrens nu p.g.a. olika orsaker.

Ska vi ta ett inlägg på Västmanlänska kanske?

Dä ä sålå att jae jort lite mat ijen!


Farsans Panerade kött med rösti och sånt man har hemma

Eftersom jag är så jäkla dålig på att komma ihåg hur jag gör allt och hur mycket jag använder av allt så skriver jag bara med ingredienserna...

- Kött, skulle rekommendera kalv till denna rätt.
Vänd i Mjöl, Ägg, Ströbröd*
* = Ha salt och peppar i ströbrödet
Stek i smör

- Rösti
Riv potatis, salta & peppra och blanda med lite grädde. Toppa med lite worcestershiresås (uttalas ˈwʊstəˌʃɪə-). Stek på låg värme.

- Morötter
Koka dem i saltat vatten i sissodär 10 minuter. De ska bli mjuka utanpå och lite tuggmotstånd innuti.

- Grönsaker

- Crème fraîche, Dijon senap, vitlök, salt, peppar
Blanda ihop

Mycket enkelt och mycket gott... man tager vad man haver!




Nicklas... vad dricker vi till det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar